Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Σκέψεις...

... Λύκειο. Αίθουσα Νο ... 
1/6/2012.
 Καλό καλοκαίρι! 
     Τελευταία μέρα των βασικών μαθημάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων. Ανακούφιση... Τα παιδιά ήρθαν σήμερα με χαμόγελο, τα περισσότερα. Τελειώνουν. Τέλος το διάβασμα. Τέλος ο κόπος και το ξενύχτι. Τώρα ξεκούραση. Βόλτες, καφέ με τους φίλους, κανένα μπάνιο - αν επιτρέπει ο καιρός- τέτοια πράγματα.
    Αλλά και αγωνία. Ειδικά γι΄αυτούς που προσπάθησαν πολύ. Αγωνία για τη βαθμολογία. Για τις βάσεις, τα μόρια, τη Σχολή, τον τόπο, το κοντά - μακρυά από τους δικούς τους. Όλα τα σκέφτονται. Όλα τους προβληματίζουν και ας μη το δείχνουν. Δεν θέλουν να φορτώσουν τους δικούς τους με περισσότερο άγχος απ΄αυτό που ήδη έχουν. Η συγκυρία δεν είναι καλή. Βαίνουμε προς δεύτερες εκλογές μέσα σ΄ένα μήνα και αυτό από μόνο του δεν είναι και το καλύτερο. Που να συνυπολογίσεις και όλα τα υπόλοιπα! 
    Κι εμείς; Μπαίνεις το πρωί στην αίθουσα των επιτηρητών και τι αντικρίζεις; Πρόσωπα κουρασμένα, ανέκφραστα ως επί το πλείστον. Η αγωνία όλων, είναι έκδηλη στα πρόσωπά μας. Τα σκληραίνει. Τα γερνάει. Που πάμε; Τι κάνουμε; Πως θα τα βγάλουμε πέρα; Πως θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες; Πως το ένα, πως το άλλο; 
   Σήμερα κάτι άλλαξε. Πιαστήκαμε από μια κουβέντα δυό - τρεις- τέσσερις το πολύ- από τους δεκαέξι και άλλαξε το σκηνικό. Γέλια! Νευρικά αλλά γέλια. Οι άλλοι κοίταζαν περίεργα, αλλά τελικά τουλάχιστον χαμογέλασαν! Πόσο πολύ το χρειαζόμαστε όλοι μας αυτό! Ένα χαμόγελο. Δεν κοστίζει τίποτα κι όμως κάνει τόσο καλό σ΄όλους. Και σ΄αυτόν που το δίνει και σ' αυτόν που το δέχεται. Λύτρωση. Χαλάρωση, Αισιοδοξία. 
 ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΩ. ΟΧΙ. ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ. 
  Να είμαστε και αύριο όλοι καλά... Καλά αποτελέσματα σε όλα τα παιδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: