Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Τροχαία ατυχήματα και συνέπειες

Τετάρτη 29/8/2012.
Πέρασε το καλοκαίρι. Σε λίγες μέρες επιστρέφουμε στα θρανία μαθητές και καθηγητές.
Και σίγουρα επιστρέφουμε κουβαλώντας αναμνήσεις και εμπειρίες από αυτό το δίμηνο των διακοπών, άλλοι ευχάριστες και άλλοι δυσάρεστες.
Κάθε καλοκαίρι κυρίως αλλά και καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, όλοι εμείς που κινούμαστε στους δρόμους είτε ως οδηγοί Ι.Χ αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, είτε ως επιβαίνοντες σε τέτοια οχήματα, είτε ως πεζοί, αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο ενός τροχαίου ατυχήματος. Όσο περισσότερο κινούμαστε, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν να εμπλακούμε σε ατύχημα.
Κάποιοι - μαζί κι εγώ- λένε ότι προσέχουν. Οδηγούν προσεκτικά, στα επιτρεπτά όρια ταχύτητας, δεν κάνουν αντικανονικές προσπεράσεις, οδηγούν νηφάλιοι, χωρίς να έχουν καταναλώσει αλκοόλ και αφού έχουν κοιμηθεί αρκετά ώστε να είναι ξεκούραστοι.  Κάποιοι όμως δεν προσέχουν και δεν ακολουθούν τα παραπάνω, προκαλώντας τελικά με την κακή οδηγική τους συμπεριφορά ατυχήματα, που άλλοτε είναι μικρά, ασήμαντα, αλλά άλλοτε είναι δυστυχώς μεγάλα και θανατηφόρα.
Ακόμα και τα μικρά και ασήμαντα όμως, είναι ικανά να τραυματίσουν τουλάχιστον ψυχολογικά αλλά και σωματικά τους συμμετέχοντες, δημιουργώντας μικρές ή μεγάλες, παροδικές ή και μόνιμες βλάβες.
Πολύ μεγάλη προσοχή λοιπόν από όλους μας, όλους εμάς που οδηγούμε και μεταφέρουμε στα οχήματά μας και τα παιδιά μας ή άλλους ανθρώπους. Να οδηγούμε ενσυνείδητα, με γνώση και επίγνωση του κινδύνου και της οδηγικής συμπεριφοράς μας και των συνεπειών που μπορεί να έχει για όλους μας ακόμη και ένα "μικρό" ή "ασήμαντο" τροχαίο ατύχημα.
Καλό υπόλοιπο και καλή αντάμωση στα σχολεία στις 3 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: